Om att ge bröllopspresenter

Såhär i augusti är det (åtmistone för oss kring 30) i princip bröllop varje helg. Att köpa bröllopspresenter är ofta både lätt och krångligt på samma gång. Ofta är det lätt för att brudpar gärna sätter ut önskelistor på sidor som tex Wishlistr, Bröllopstorget eller Önskelista.nu. Beroende på hur väl man känner bröllopsparet så vill man kanske ge något mer orginellt än vad som “beställs”.
Det svåra kommer ofta till hur man ger något orginellt inom ramarna för vad som är en “bröllopspresent”. Det man bör tänka på är att man inte nödvändigtvis bör ge något som är till 100% användbart av båda två utan man kan ge något som är mer fokus på den i paret man känner bäst. Ofta får bröllopsparet så många presenter som ska passa båda två att de blir lite för generella. Det bör dock vara någon form av anknytningspunkt till partnern.
Säg till exempel att du ger en present till brudgummen som är en riktig friluftsmänniska så kan det vara ok att ge ett tält, för två då förstås. Ett halvbra exempel kanske men du kan förhoppningsvis hitta något som passar bättre.
Ett annat generellt tips när du ger bröllopspresenter är att minnen varar längre än prylar och ingenting är viktigare än gemenskap. Därför är gemensamma aktiviteter som knyter ihop bröllopsparet samt din/er relation till bröllopsparet ett mycket bra present. Därför är till exempel upplevelser en vanlig gåva numera vid bröllop. Det behöver dock inte vara prova på fallskärmshoppning eller något annat dyrt, du kan hitta på en spännande utflyktsdag åt paret – kanske med ett specifikt tema.
Lycka till!

Leave a Reply

Your email address will not be published.