Köpa julklappar i augusti!?

Tänk dig in i framtiden:

Det är en torsdag. Du sitter på jobbet.

Det är den 21:a december och sista dagen på jobbet innan julledigheten. Du lämnade hemmet med kanel- och nejlikedoft och längtar hem dit och till julstöket med familj och vänner…men, nej! Du har ju inte hunnit med att köpa presenter varken till storebror, fru, barn och tant Agda!!

Photo: Feelart/freedigitalphotos.net
Photo: Feelart/freedigitalphotos.net

Från jobbet åker du in till centrum och kan knappt komma in i bussen för att det är så packat med folk. Folk med påsar fulla med presenter. Med Christer Sjögrens julskiva i varje butik du går in i för att få tag på den där “orginella men billiga och fina presenten till frugan som du så gärna vill ge” så arbetar klockan emot dig och det blir till slut ett presentkort på Åhléns, som hon i och för sig vill ha.

Låter inte så roligt va? Nu är det kanske sällan så jobbigt men ibland så tänker man ju “Åh, tänk om jag bara hade köpt mina presenter allt eftersom under året när jag hittat nåt bra istället!” – idag kan vara en sån dag. Ha julklappar i bakhuvet när du surfar på nätet eller gå runt i affärer, och känns det konstigt kan du alltid tänka dig in i historien jag beskrev ovan.

God Jul! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.