Är parfym en bra present eller inte?

Det är ju en relativt klassisk present att ge bort parfym. Det är liksom inte så mycket att orda om, det kan inte bli fel färg, inte passa eller behöva batterier. Det kan bara bli rätt parfym, eller fel. Eller?

Det är ju en smal sak att köpa en parfym som någon önskar sig, då är det bara att leta på nätet efter billiga parfymer eller, om man har möjlighet, att köpa på tax-free. Men ska man köpa en parfym som någon inte specifikt önskar sig men som man själv gillar väldigt mycket?

Jag skulle nog säga både ja och nej på den frågan. Nej, eftersom att man måste öppna en parfymflaska för att känna hur den doftar och gillar man den då inte så kan man inte heller lämna tillbaka den. Eftersom de flesta har svårt att slänga nåt, så kommer den istället bli ett dåligt samvete i badrumsskåpet.

Men Ja, eftersom det är bra att prova på något nytt. I såna fall, se då absolut till att köpa den där de har returrätt. Gå till en parfymshop (NK eller liknande) och få ett prov som du lägger med paketet så att personen inte behöver öppna den. På så sätt behöver man inte öppna förpackningen för att testa den och alla blir glada.

Leave a Reply

Your email address will not be published.