Vem tänker du ge en present till?

tvspelskontrollI denna blogg skriver jag om prylar och idéer jag tror lämpar sig bra som presenter till olika personer och högtider. Jag vill försöka lyfta fram presenter som man kanske inte alltid tänker på som något som man annars skulle köpa. Med kategorierna till höger kan du hitta presenter som jag tror kan passa för respektive person.

Generellt sett tror jag att presenter alltid bör utgå ifrån personen, och inte produkten. Med det menar jag att man först bör tänka på vad en person har för intressen, vad han eller hon gillar att göra, vad hon saknar i sitt hem, vad han ofta påpekar att han skulle vilja ha osv. Tyvärr sker de flesta presentköpen genom att man går in i en affär och blir inspirerad till att köpa utifrån “Åh, vilken fin, den här skulle nog X vilja ha”. Det är klart att man ofta träffar rätt men det är också vanligt att man träffar halvt rätt, vilket faktiskt är värre än att träffa fel.

Ger man bort en present som är “halvt rätt”, tex en halvsnygg vas, så blir det så mycket jobbigare för mottagaren då denne inte vill lämna tillbaka den till butiken och heller inte kan använda den. Istället blir den ett dåligt samvete på vinden eller i ett skåp. Det är exakt såna typer av saker som fyller mångas hem och som ofta är mycket svårare att slänga. En present som är helt fel är på så sätt mycket enklare att ta emot, då men vet att man aldrig kommer använda den och kan slänga, ge bort eller återlämna den till butiken.

Så mitt råd till dig som ska köpa en present eller julklapp till någon är att: tänk först på personen, sen på presenten!

Lycka till!

Leave a Reply

Your email address will not be published.